Gepolariseerd glas

Sommige zonnebrillen hebben gepolariseerde glazen. Maar wat zijn gepolariseerde glazen nou eigenlijk? Is het nodig om een zonnebril met gepolariseerde glazen te kopen? En wat zijn nou de voordelen en nadelen van een zonnebril met gepolariseerde glazen. Dat leggen wij u in dit artikel graag uit.   

Wat zijn gepolariseerde glazen? 

Gepolariseerde glazen zorgen ervoor dat de horizontale schittering van zonlicht worden geblokkeerd. U herkent dit vast wel, wanneer de zon weerkaatst op het wegdek of in de weerspiegeling van het water. Zonnebrillen met gepolariseerde glazen worden dan ook voornamelijk gedragen in de auto, op het water of in de sneeuw. Gepolariseerde glazen zorgen ervoor dat uw ogen meer rust krijgen en u een prettiger en beter zicht heeft, doordat de schittering wordt gefilterd. 

Hoe werken gepolariseerde glazen? 

Op gepolariseerde glazen zitten bepaalde moleculen die horizontale lichtgolven opnemen en alleen verticale lichtstralen doorlaten. Als licht vanuit een andere hoek dan de verticale hoek op de glazen terecht komt, wordt dit door de glazen geabsorbeerd. Hierdoor wordt dit niet meer waargenomen en komt het licht vanuit één hoek. Schitteringen worden hierdoor voorkomen.

Waarom gepolariseerde glazen?

Wanneer een straal een vlakke ondergrond raakt kan deze reflecteren in uw oog. Hierdoor vergroten uw pupillen en ontstaat verblinding. Als gevolg hiervan kunnen uw ogen beschadigen. Dit kan onder andere zorgen voor een vermindering van dieptezicht en een vervormde kleurenweergave. Met het regelmatig dragen van een zonnebril met gepolariseerde glazen kunt u dit tegen gaan. 

Voordelen gepolariseerde glazen

Gepolariseerde glazen hebben veel voordelen, waaronder de volgende:

  • Gepolariseerde lazen halen de horizontale lichtinval weg. Hierdoor verdwijnen schitteringen 
  • Gepolariseerde glazen zorgen ervoor dat je kleuren en contrasten beter waar kunt nemen 
  • Risico op staar en andere oogaandoeningen vanwege de zon worden verminderd
  • Uw ogen raken minder vermoeid
  • Tijdens het autorijden ervaart u geen hinder van de reflectie op het wegdek
  • Tijdens de wintersport wordt de hinderlijke reflectie in de sneeuw weggenomen

Nadelen gepolariseerde glazen

Er zitten weinig nadelen aan gepolariseerde glazen. Het enige wat vervelend kan zijn, is dat schermen van tablets, telefoons en tablets niet meer zichtbaar zijn. In schermen van elektronische apparaten zit vaak zelf al een bepaalde filter waardoor je met het dragen van een gepolariseerde bril alleen een zwart scherm ziet. 

Ons assortiment

In ons assortiment vindt u veel verschillende zonnebrillen waarbij u de keuze heeft tussen normale of gepolariseerde glazen. Ray-Ban heeft bijvoorbeeld van bijna iedere bril ook een gepolariseerde variant. Bekijk hier het gehele assortiment van Ray-Ban.

Let op: Merkbrillen.nl is officieel en geautoriseerd dealer van alle merken die u vindt op onze website. Wij garanderen van alle producten de echtheid. Op alle door Merkbrillen.nl geleverde producten zit volledige garantie.

 

Ray-Ban Gepolariseerd

 

 

 

 

Hier kunt u uw tekst invullen