Ray-Ban Aviator | Complete collectie

 

De Ray-Ban Aviator werd in 1936 ontworpen door Bausch & Lomb. Zij kregen van de Amerikaanse luchtmacht de opdracht een zonnebril te ontwerpen voor piloten. Dit werd gedaan zodat de ogen van de piloot goed beschermd zijn en dat de piloten meer konden zien wanneer zij in de lucht waren. Dit model werd dus de Ray-Ban Aviator genoemd. Direct na de introductie kwam er veel vraag van consumenten, die ook  graag een Ray-Ban Aviator wilden dragen. Door de grote vraag is een jaar na de introductie bij het Amerikaanse leger, de zonnebril ook voor de consument op de markt gebracht.

Deze zonnebril met zijn unieke ontwerp en zijn karakteristieke lijnen zit tot op de dag van vandaag in de collectie van Ray-Ban. De afgelopen jaren hebben vele kleurvariaties de verschillende collecties gepasseerd. Ray-Ban Aviator zonnebrillen zijn tijdloos door het toepassen van verschillende kleuren op zowel het montuur als de glazen. Is er elk seizoen weer een mooie nieuwe Ray-Ban Aviator collectie.

Wist u dat de Ray-Ban Aviator al jaren lang in de top 10 van meest verkochte zonnebrillen wereldwijd staat! Twijfel daarom niet langer, bestel u favoriete Ray-Ban Aviator in onze webwinkel.

 

Ray-Ban Aviator het ontwerp

Het eerste model Ray-Ban Aviator die werd uitgebracht had het karakteristieke groene glas met een dun metalen montuur. De bril had een totaal eigen karakter doordat de grote groene glazen ongeveer 3x de oppervlakte van de oogbol hadden. De kwaliteit van de glazen die in de eerste Ray-Ban Aviator zaten was revolutionair voor die tijd. Daarom was de bril mateloos populair onder mensen die veel in de buiten lucht aan het werk waren, maar ook bijvoorbeeld bij visser en jagers.

 

Bekendheid van de Ray-Ban Aviator

De Ray-Ban Aviator kreeg wereldwijde bekendheid in +/- 1943 toen generaal Douglas MacArtyhur landde op het strand van de Filipijnen tijdens de 2e wereldoorlog. Veel kranten brachten dit nieuws groot met een foto van MacArtyhur met zijn Ray-Ban Aviator op.

In de afgelopen 50 jaar hebben veel bekende mensen de bril gedragen in verschillende films, series en modebladen. De Ray-Ban Aviator is in een groot aantal films gedragen, een paar bekende voorbeelden van films zijn bijvoorbeeld TopGun waar Tom Cruise en Val Kilmer de bril droegen, de film Cobra met Silvester Stallone ook heeft Jhonny Knoxville de Ray-Ban Aviator veelvoudig gedragen in super bekende film Jackass.

 

Ray-Ban Aviator kapot?

Merkbrillen.nl kan ook uw Ray-Ban Aviator repareren, is bijvoorbeeld uw glas stuk of beschadigd? Is er een pootje stuk? Wij kunnen de complete reparatie verzorgen of de losse onderdelen leveren. Heeft u vragen over de reparatie van deze brillen? Op werkdagen kan u ons telefonisch bereiken  tussen 9.00 en 17.00 op 088 112 0507. U kan ook altijd een e-mail sturen naar Info@merkbrillen.nl