Ray-Ban Wayfarer | Complete Collectie

 

 

Ray-Ban Wayfarer RB2140

Rond 1980 kwam Ray-Ban met een volledig vernieuwde versie van de Ray-Ban Wayfarer de RB2140, Dit model zonnebril wordt ook wel classic 1980 genoemd. De reden hiervoor was de teruglopende populariteit van de originele Ray-Ban Wayfarer. Ray-Ban streeft ernaar om alle zonnebrillen modern en modieus te houden, daar is dit dus een goed voorbeeld van. 
De Wayfarer kreeg veel bekendheid in 1980/1981 door de extreem populaire film de The Blues Brothers. Toch werden er in deze jaren slechts 18.000 Wayfarers verkocht. Ray-Ban stond op het punt om deze bril alsnog volledig uit de collectie te halen.


Echter werd het lot van de zonnebril omgekeerd toen Ray-Ban in 1982 een deal sloot met Unique Product Placement. Dit bedrijf zorgde er voor dat de Ray-Ban zonnebrillen werden ingezet bij grote films en populaire Amerikaanse TV series. Tussen 1982 en 1986 verschenen er in verschillende grote series en speelfilms verschillende brillen waaronder de Ray-Ban Wayfarer. Deze manier van promotie heeft overigens doorgezet tot het jaar 2007. Een paar erg grote series en films waar de Ray-Ban zonnebrillen in zijn voorgekomen zijn The Breakfast Club, Moonlighting en miami vice. In de laatst genoemde was Don Johnson onafscheidelijk van Zijn Ray-Ban Wayfarer. De serie is jaren geleden uitgezonden maar als je nu tegen iemand zegt dat je een Don Johnson zonnebril hebt, weet iedereen om welke bril het gaat. De Don Johnson zonnebril staat tegenwoordig nog steeds synoniem aan de Wayfarer.

 

Ray-Ban wayfarer in veel kleuren!

De Ray-Ban Wayfarer RB2140 is de afgelopen jaren in extreem veel verschillende designs uitgekomen. Onder andere in de aparte prints, die kenmerkend waren door de vele kleuren en opvallende patronen.
Naast de verschillende kleurcombinaties zijn er ook een aantal modellen uitgebracht met een lichte wijziging in het montuur. Zo is er de Ray-Ban RB2132, deze heeft iets rondere glazen, de Ray-Ban RB4195 Tech een Model met een slanker montuur en lichtere materialen. En misschien wel de meest bekende variant van de Ray-Ban Wayfarer namelijk de Ray-Ban Clubmaster. De Clubmaster is een variant van de wayfarer met een metalen montuur wat iets naar voren staat aan de onderkant van de glazen zit bij de clubmaster ook geen plastic montuur, maar slechts een stalen frame. De Clubmaster is één van de iconen van Ray-Ban waar klassiek en modern perfect gecombineerd is.

 

Repareren van een Ray-Ban zonnebril.

Heeft u een Ray-Ban zonnebril maar is deze kapot? Is bijvoorbeeld het pootje stuk of is het glas van uw zonnebril beschadigd? Merkbrillen verzorgt ook zonnebril reparaties, daarnaast kunnen wij verschillende losse onderdelen leveren van vrijwel ieder Ray-Ban model. Bekijk de pagina: Reparatie Ray-Ban zonnebrillen


Heeft u vragen over één van de zonnebrillen, of zoekt u een model en staat deze er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. U kan ons telefonisch bereiken op 088 112 0507 van 9:00 tot 17:00.U kan ons ook altijd een e-mail sturen naar info@merkbrillen.nl