Zonnebril gezichtsvorm

Kies de bril die bij uw gezichtsvorm past

Het hebben van een goede zonnebril is een musthave in de zomer. Zo zijn uw ogen beschermd tegen de schadelijke UV- straling en maakt het uw zomerse look compleet. Maar hoe komt u erachter welke zonnebril goed bij u staat?

Gezichtsvorm

Het is belangrijk om stil te staan bij de vorm van uw gezicht. Er zijn een aantal verschillende soorten basis gezichtsvormen: rond, ovaal, hartvormig en vierkant. Lees hieronder wat de verschillende gezichtsvormen inhouden. Wij geven u graag advies over welke bril bij uw gezichtsvorm past.

Rond

Een rond gezicht heeft een erg zachte vorm. De kenmerken van een rond gezicht zijn dat de lengte en de breedte niet veel van elkaar verschillen en er geen sprake is van hoekige kaken. Bij een rond gezicht kunt u het beste voor een bril gaan die breder is dan uw gezicht. Kies bijvoorbeeld voor de trendy Ray-Ban Wayfarer of Ray-Ban Clubmaster. Het ideale model zonnebril is recht of hoekig, zodat uw gezicht smaller en langer lijkt. Ook een donker montuur geeft enigszins diepte aan uw gezicht.

Ovaal

Met een ovaal gezicht heeft u mazzel: u komt bijna overal mee weg. Een ovaal gezicht kenmerkt zich door jukbeenderen die uitsteken. Daarnaast zijn de kaak en het voorhoofd bijna even breed met wat bredere jukbeenderen. Welke bril past hierbij? Een vlindervormige of rechthoekige zonnebril accentueert de contouren van uw ovalen gezicht erg mooi. Een goed model zonnebril die hieraan voldoet is deze Ray-Ban Shiny Havana of deze hippe Prada zonnebril.

Hartvormig

Heeft u een hartvormig gezicht? Een hartvormig gezicht is breed bij de jukbeenderen en het voorhoofd en heeft een enigszins puntige/smalle kin.  De pilotenbril en een vierkante model passen het beste bij uw gezichtsvorm. Een pilotenbril als de Ray-Ban Aviator of het vierkante model van de Ray-Ban Wayfarer loopt mooi mee met de contouren van uw gezicht. Ook kunt u kiezen voor deze hippe Ray-Ban Clubmaster.

Vierkant 

U heeft een vierkant gezicht als uw voorhoofd, kaaklijn en jukbeenderen ongeveer even breed zijn. Door te kiezen voor een rond- of vlindervormig model zonnebril verzacht u de harde en hoekige gelaatstrekken die een vierkant gezicht heeft. Met een rondvormig model als de Ray-Ban Round Metal of dit model Ray-Ban Highstreet doorbreekt u de hoekige vorm van uw gezicht .