Ray-Ban Icons |Complete Collectie

 

Deze collectie Ray-Ban Icons Bestaat uit de iconen van dit merk. Denk hierbij aan de Ray-Ban Aviator, wayfarer, clubmaster, caravan of de outdoorsman. Deze zonnebrillen zijn jaren geleden ontworpen, deze oorsprong van deze monturen komen zelfs uit de 30er en 40er jaren van de vorige eeuw maar zijn nooit verdwenen uit het modebeeld, dus ook niet uit de collectie van dit iconische merk.
 

Ray-Ban Aviator

De Ray-Ban Aviator werd in 1936 ontworpen door Bausch & Lomb. Zij kregen van de Amerikaanse luchtmacht de opdracht een zonnebril te ontwerpen voor piloten om hun ogen goed te beschermen en meer zicht te hebben in de lucht. Dit model werd dus de Ray-Ban Aviator. Direct na de introductie kwamen er veel vragen van consumenten die deze bril ook wilden hebben. Door deze vraag is een jaar na dat het ontwerp verscheen in 1937, de Ray-Ban Aviator op de consumentenmarkt verschenen.
Deze zonnebril met zijn unieke ontwerp en zijn karakteristieke lijnen zit tot op de dag van vandaag in de collectie van Ray-Ban. De afgelopen jaren hebben veel kleur variaties de verschillende collecties gepasseerd. Ray-Ban zonnebrillen zijn tijdloos, echter willen zij doormiddel van kleurcombinaties elk mode seizoen mee gaan de mode van die tijd.

Bekijk hier de complete collectie Ray-Ban aviator modellen

 

Ray-Ban Wayfarer

De originele Ray-Ban Wayfarer is ontworpen in 1952, het was destijds een radicaal ontwerp. Dit kwam doordat de Wayfarer extreme vormen gebruikte voor die tijd, die gebaseerd waren op onder andere de staart vinnen van de Cadillacs. Daarnaast was dit één van de monturen die voor het eerst gemaakt werd met de kunststof spuit techniek. Dit was op het gebied van brillen en zonnebrillen een grote verandering. Voordat deze techniek werd gebruikt. Waren er alleen maar slanke metalen monturen. Met deze techniek was de trend gezet voor de jaren 60.

Bekijk hier de complete collectie Ray-Ban wayfarer modellen
 

Vragen?

Zoekt u een specifieke Ray-Ban zonnebril en kunt u deze niet vinden op onze website? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch op werkdagen van 9.00 tot 17.00 op 088 112 0507 of stuur een e-mail naar info@merkbrillen.nl.