UV-straling

Als u op een warme zomerdag in de zon gaat zitten, is het natuurlijk verstandig om u in te smeren om u te beschermen tegen de UV-straling van de hete zon. Diezelfde straling is ook gevaarlijk voor uw ogen. Ook uw ogen moet u beschermen tegen de zon. Wanneer u dit niet doet, kan dit leiden tot permanente oogschade en allerlei oogziektes- en aandoeningen. Het is dus verstandig om een goede zonnebril te dragen om uw ogen te beschermen.

Op vakantie? Verlies uw ogen niet uit het oog!

In de zomermaanden tussen 10.00 en 15.00 is de UV-straling het hoogst. Echter is het risico op oogbeschadiging het hoogst halverwege de ochtend en later op de middag. Toch kan ook in de winter de straling erg gevaarlijk zijn. De zon weerkaatst door sneeuw, water en zand en dat zorgt voor extra blootstelling aan het zonlicht, misschien zonder dat u het doorheeft. Let dan ook op wanneer u op winstersport gaat, u kunt dan namelijk sneeuwblindheid oplopen door de hoge UV-straling. De UV-straling wordt hoger naarmate u dichter bij de evenaar komt. Verlies uw ogen daarom niet uit het oog als u op vakantie gaat! Draag daarom de hele dag een goede zonnebril die uw ogen voor 100% beschermt tegen UV-straling wanneer de zon schijnt.

Zonnebrilglazen

Als u een zonnebril zoekt die u goed beschermt tegen UV-straling, kijkt u misschien naar hoe donker de glazen zijn. Dit heeft echter geen verband met de bescherming tegen UV-straling! De kleur van de zonnebrilglazen gaat namelijk alleen de verblinding van het zichtbare licht tegen. Alle zonnebrillen uit ons assortiment bevatten UV400. Dit betekent dat uw ogen voor 100% beschermd worden tegen alle schadelijke effecten die UV-straling veroorzaken.

Kinderen

Kinderen hebben extra kwetsbare ogen. Kinderen hebben namelijk grotere pupillen en de lenzen bevatten minder beschermend pigment. Toch beschermt 82% van de Nederlandse bevolking hun ogen niet. Voor het bereiken van het 18e levensjaar zijn kinderen al blootgesteld aan 80% van alle UV-straling die zij gedurende hun hele leven zullen ondervinden. Het is daarom extra noodzakelijk om uw kind te beschermen tegen de straling van de zon. Wij verkopen ook zonnebrillen voor kinderen, bekijk bijvoorbeeld eens onze Ray Ban Junior-collectie.